dakreparaties

Wanneer kies je voor dakonderhoud of dakreparatie?

Wanneer je een dakdekker wil inschakelen zijn er verschillende mogelijkheden, afhankelijk van de staat van je dak. Zo kun je bijvoorbeeld een lekkage laten verhelpen, maar ook dakreparaties en dakonderhoud uitbesteden aan een dakdekker. In sommige gevallen is je dakbedekking zo verouderd dat een dakrenovatie nodig is. In dit artikel lees je in wat voor situaties de verschillende dakwerkzaamheden nodig kunnen zijn. 

Wanneer kies je voor dakonderhoud?

Dakonderhoud is een slimme langetermijninvestering. Om je dak zo lang mogelijk in goede conditie te houden, is het aan te raden om ieder jaar een dakdekker in te schakelen voor dakonderhoud. Bij zo’n jaarlijkse onderhoudsbeurt worden verschillende onderdelen van je dak gecontroleerd, zoals de schoorsteen, afvoer/ dakgoten en je dakpannen of dakbedekking. 

Wanneer er delen van je dak beschadigd zijn kunnen er kleine reparaties worden uitgevoerd of enkele dakpannen worden vervangen. Ook zal de dakdekker je dak reinigen, en mos en bladeren verwijderen. 

Kosten voor dakonderhoud

De kosten voor dakonderhoud worden uitgebreid beschreven op deze website. Hieronder lees je de belangrijkste kosten.

De gemiddelde kosten voor dakonderhoud zijn tussen de €15,- en €20,- per vierkante meter. Een extra coating om je dak te beschermen kost €15,- per vierkante meter

Daklekkages oplossen

Een dakreparatie kan bijvoorbeeld nodig zijn wanneer je last van een daklekkage hebt. Daklekkages kunnen ontstaan door lekkende of verstopte dakgoten of beschadigingen aan je dakbedekking. Bij daklekkages kun je het beste op korte termijn een dakreparatie laten uitvoeren. Als je deze op tijd laat herstellen voorkom je grotere gevolgschade aan je dakconstructie en binnen in je woning.  

Andere reparaties 

Ook kun je bijvoorbeeld last hebben van beschadigde of gescheurde dakpannen, in dit geval kan de dakdekker de zwakke delen van je dak herstellen. 

Een andere reden om dakreparaties te laten uitvoeren kan zijn dat je last hebt van kapot loodwerk of beschadigde of kapotte nokvorsten. In dit geval moeten deze vervangen worden.

Kosten voor dakreparaties

Voor dakreparaties betaal je gemiddeld voor een plat dak tussen de €250,- en €300,- per vierkante meter. De kosten voor een reparatie aan een hellend dak variëren tussen de €300,- en €450,- per vierkante meter.  Het vervangen van nokvorsten kost gemiddeld tussen de €50,- en €100,- per meter, en voor nieuwe dakgoten betaal je tussen de €65,- en €100,- per meter. Hier onder zie je deze kosten voor de verschillende dakreparaties in een overzicht. 

Kostenoverzicht dakreparaties 2022

Soort reparatie  Gemiddelde prijzen
Zwakke gedeeltes dakbedekking plat dak vervangen €250,- tot €300,- per m²
Reparatie schuin dak €300,- tot €450,- per vierkante meter
Vervangen kapotte dakgoten €150,- tot €350,- per m²
Nokvorsten vervangen  €50,- tot €100,- per meter
Dakgoten laten vernieuwen €65,- tot €100,- per meter

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *