Waar kun je een rolcontainer huren?

Als je een eigen bedrijf hebt, dan ben je verantwoordelijk voor het efficiënt verzamelen van afval. Het efficiënt verzamelen van afval doe je door meerdere rolcontainers te plaatsen. Je kunt rolcontainers kopen, maar indien gewenst is het ook mogelijk om ze te huren. Wat het meest voordelig en prettigst is, hangt vooral af van de situatie.

Kies voor het huren van een rolcontainer 

Veel ondernemers kiezen ervoor om een rolcontainer te huren. Een rolcontainer huren levert namelijk zeer veel voordelen op. Zo ben je als bedrijf niet verantwoordelijk voor het verwerken van afval. Daarnaast is het huren van rolcontainers over het algemeen zeer goedkoop. Om dit te regelen dien je een contract aan te gaan met een afvalverwerkingsbedrijf. Zij halen vervolgens regelmatig de verzamelde afval op. Wat er daarna met het afval gebeurt, verschilt per verwerkingsbedrijf. Zo kiest de ene partij voor volledige vernietiging, terwijl de ander het merendeel recyclet. 

Waarom is het huren van een rolcontainer goedkoop?

Het huren van een rolcontainer is in Nederland erg goedkoop. Je betaalt vaak een bedrag van enkele tientallen euro’s per maand en daarvoor wordt de rolcontainer regelmatig geleegd. Dat het huren van een rolcontainer weinig geld kost, heeft te maken met dat veel van de materialen gerecycled kunnen worden. Deze materialen worden dus uiteindelijk weer terug de maatschappij in gebracht. Hier kan een verwerkingsbedrijf veel geld mee verdienen. Je betaalt dus voornamelijk voor

Bij het aanschaffen heb je geen voordelen 

Het aanschaffen van een eigen rolcontainer levert voornamelijk nadelen op. Je bent als bedrijf dan er zelf verantwoordelijk voor dat het afval weggebracht word naar een afvalverwerker. Ook moet je zelf de afvalcontainers schoonmaken en onderhouden. Wanneer je ervoor kiest om een rolcontainer te huren, dan hoef je dit allemaal niet te doen want de rolcontainers zijn eigendom van het afvalverwerkingsbedrijf. Toch stelt het afvalverwerkingsbedrijf voor om de rolcontainers schoon te maken, maar het is niet verplicht. Houd er wel rekening mee dat sommige afvalverwerkingsbedrijven extra kosten in rekening brengen voor het schoonmaken en/of onderhouden van de rolcontainers.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *